Παρουσίαση Διοργάνωσης

Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα – Μια γιορτή του σκακιού!

Κάθε χρόνο, με βάση το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας, διοργανώνεται πλήθος ομαδικών και ατομικών πρωταθλημάτων σε πανελλήνιο και περιφερειακό επίπεδο, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών (ατομικό και ομαδικό).

img_4601-small

Στους αγώνες συμμετέχουν πανελλαδικά περίπου 30.000 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 6 έως 17 ετών και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι πολλά από τα παιδιά που παίρνουν μέρος δεν έχουν δελτίο αθλητή σε σκακιστικούς συλλόγους, αλλά παρακολουθούν μαθήματα σκακιού στα σχολεία τους, μέσα από προγράμματα σκακιστικής εκμάθησης που οργανώνονται από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
Η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μαθητών – Μαθητριών αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλήματός μας και προσελκύει το ενδιαφέρον γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που σε πολλές περιπτώσεις στηρίζουν τα σχολικά πρωταθλήματα. Στη φετινή διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 900 μαθητές και μαθήτριες στο ατομικό και 81 σχολεία στο ομαδικό.
Η ΕΣΟ βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας για την ένταξη του σκακιού στον σχολικό αθλητισμό, αίτημα που εκφράζει όλη τη σκακιστική οικογένεια, υποστηρίζεται από τα σωματεία της και από τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας.