ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι σκακιστικοί δημοσιογράφοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Στο πλαίσιο της καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ ολόκληρης της ευρωπαϊκής σκακιστικής κοινότητας και ειδικότερα της Ευρωπαίκής Σκακιστικής Ένωσης (ECU), αποφασίστηκε από την ECU να εστιάσει την επόμενη περίοδο στη συνεχή ενημέρωση δημοσιογράφων που επιμελούνται σκακιστικές στήλες ή κάνουν ρεπορτάζ για το σκάκι μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου ή διαδικτύου.

Αυτή η καταγραφή πρέπει να γίνει για να ενημερωθούν οι φίλοι του σκακιού για θέματα που είναι σημαντικά για τη διάδοσή της.

Η ECU ζητά από τους δημοσιογράφους να συμπληρώσουν  (μέχρι 30/5/2022)την ηλεκτρονική φόρμα ή/και τις εθνικές σκακιστικές ομοσπονδίες για να συλλέξουν αιτήσεις από δημοσιογράφους που έχουν τακτικά (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) είτε σκακιστικές στήλες σε εφημερίδες (εθνικές ή τοπικές), είτε σε ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο ή σκακιστικές εκπομπές στην τηλεόραση ή ραδιοφωνικά κανάλια. Στο  europechess.org/journalists-directory

Οι «διαπιστευμένες» ηλεκτρονικές κάρτες δημοσιογράφου σκακιού θα εκδοθούν από την ECU αφού επιβεβαιωθούν όλες οι λεπτομέρειες και η γνησιότητα της αίτησης εάν χρειαστεί και με τη βοήθεια της εθνικής σκακιστικής ομοσπονδίας.

Η ECU θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την προώθηση και ενίσχυση του ρόλου των δημοσιογράφων στο σκάκι μέσω διαδικτυακών ή ζωντανών συνεδρίων, καθολικής ψηφοφορίας για τους καλύτερους σκακιστές της χρονιάς στην Ευρώπη από όλους τους δημοσιογράφους του σκακιού, ψηφοφοριών για τις καλύτερες σκακιστικές στήλες, ρεπορτάζ, αναλύσεις, φωτογραφίες, Εκπομπές κ.λπ. Συντονιστής του πρώτου σταδίου του προγράμματος θα είναι ο Έλληνας Δημοσιογράφος κ. Χρήστος Πιλάλης (christos.pilalis@gmail.com) με επιτροπή που θα οριστεί στα επόμενα βήματα. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε: press@europechess.org