ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση κοπής πίτας και βραβεύσεων της ΕΣΟ

Με την παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων , της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσων μαζικής ενημέρωσης με μόνιμες σκακιστικές στήλες, αθλητών-αθλητριών, γονέων και εκπροσώπων σωματείων, η ΕΣΟ, σε μια ζεστή και γιορτινή εκδήλωση έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα την Κυριακή 19.02.2023.

Η Ομοσπονδία τίμησε φορείς, αυτοδιοικητικούς παράγοντες και μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη διαχρονική στήριξη τους στο σκάκι και βράβευσε τους αθλητές και αθλήτριες της που διακρίθηκαν στο 2022 έως σήμερα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, ο Βουλευτής Α’ Πειραιά (ΝΔ) κ. Γιάννης Μελάς, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Νίκαιας-ΑΓ. Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, τ. Υφυπουργός Εργασίας κ. Νάσος Ηλιόπουλος και ο τ. Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο κ. Θανάσης Ζαννιάς, εκ μέρους του ΚΚΕ οι κ.κ. Πάνος Καραγιάννης και Νίκος Σερετάκης, εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης η κα Αγγελική Τσουκαλά, εκ μέρους του ΜΕΡΑ25 ο κ. Κώστας Χουλιάρας, ο Δ/ντής του ΑΣΑΕΔ Πχος Σπυρίδων Ανδριόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Δημήτρης Σηφάκης, ο Γεν. Δ/ντης Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Γιάννης Τρουπής και ο σκακιστικός συντάκτης κ. Γιώργος Ελταχήρ.

Βραβεύθηκαν από την ΕΣΟ για τη συμβολή τους στη διάδοση του σκακιού και την υποστήριξη των σκοπών της Ομοσπονδίας μας οι εξής:

Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Γιώργος Χατζηδάκης, Δήμαρχος Ηλιούπολης

Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων

Ανδρέας Παχατουρίδης, Δήμαρχος Περιστερίου

Νίκος Μελετίου, Δήμαρχος Ασπροπύργου

Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων

Θύμιος Καραϊσκος, Δήμαρχος Λαμιέων

Δημήτρης Βρανόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανηθηναϊκού Α.Ο.

Νίκος Ορνιθόπουλος, βετεράνος σκακιστής, παράγοντας και εργάτης του σκακιού

Τεντόγλου Μίλτος, χρυσός Ολυμπιονίκης και αργυρός Παγκόσμιος Πρωταθλητής

Βραβεύτηκαν ακόμα η ΕΡΤ Α.Ε., οι εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΑΥΓΗ για την προβολή του σκακιού και τιμήθηκαν οι εκλιπόντες παράγοντες και επί σειρά ετών στελέχη της διοίκησης της ΕΣΟ Νίκος Στρόφαλης, Γιώργος Θεολογίτης, Βασίλης Θεοδωρίδης, Βασίλης Οικονομόπουλος για τη μεγάλη συμβολή τους στο ελληνικό σκάκι.

Οι βραβευθέντες αθλητές – αθλήτριες:

  • Για τη συμμετοχή τους στην 44η Σκακιστική Ολυμπιάδα (Τσεννάι, 26 Ιουλίου-10 Αυγούστου 2022), Χριστόδουλος Μπανίκας, Δημήτριος Μαστροβασίλης, Αθανάσιος Μαστροβασίλης, Νικόλαος Θεοδώρου, Ευγένιος Ιωαννίδης, Γιάννης Νικολαΐδης (εκλέκτορας Εθνικής Ανδρών), Σταυρούλα Τσολακίδου, Αναστασία Αβραμίδου, Αικατερίνη Παυλίδου, Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη, Ιουλία Μάκκα και Κοτρωνιάς Βασίλης (εκλέκτορας Εθνικής Γυναικών).

  • Για την 1η θέση στο 32o Ομαδικό Πρωτάθλημα ΝΑΤΟ, (Τάρτου, Εσθονία, 27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2022), Σπύρος Νταλαμπίρας, Ανδρέας Νικομάνης, Αναστάσιος Παυλίδης, Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος, Κωνσταντίνος Μουρούτης και Αικατερίνη Παυλίδου.

  • Για την 1η θέση στο Βαλκανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Νέων έως 18 ετών (Τέτοβο, 8 εως11 Δεκεμβρίου 2022), Δημήτριος Μακρίδης, Ευάγγελος Πατρελάκης, Ανδρέας Χατζηελευθερίου, Χρήστος Τσαρσιταλίδης και Βασιλική Αλεξανδρή.

  • Για την ατομική του απόδοση / αργυρό μετάλλιο στη 2η σκακιέρα της Εθνικής Ομάδας στην 44η Σκακιστική Ολυμπιάδα (Τσεννάι, 26 Ιουλίου-10 Αυγούστου 2022), Νικόλαος Θεοδώρου.

  • Για την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα έως 10 ετών (Αττάλεια 5-15 Νοεμβρίου 2022), Μαριάντα Λάμπου

  • Για την 3η θέση στο Παγκόσμιο Ατομικό Πρωτάθλημα έως 10 ετών ( Μπατούμι, 15-28 Σεπτεμβρίου 2022), Ευαγγελία Σίσκου

  • Για την 4η θέση στο Παγκόσμιο Ατομικό Πρωτάθλημα έως 14 ετών (Μαμάια, 5-17 Σεπτεμβρίου 2022), Νικόλαος Πούπαλος

  • 1η θέση στο 12ο Μεσογειακό Ατομικό Πρωτάθλημα (Αίγυπτος 6-12 Νοεμβρίου 2022), Δημήτριος Αλεξάκης

  • 1η θέση στο Μεσογειακό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών (Αίγυπτος, 6-12 Νοεμβρίου 2022), Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη

  • 2η θέση στο Μεσογειακό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών (Αίγυπτος, 6-12 Νοεμβρίου 2022), Αικατερίνη Παυλίδου

  • Για την 5η ομαδική θέση στο “3rd Annual Kasparov Chess Foundation University Cup”, Φεβρουάριος 2023 (Διαδικτυακό Τουρνουά), η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποτελούμενη από τους Κώστας Τσαρσιταλίδης, Γιάννης Καλογερής, Δημήτρης Αλεξάκης και Αναστάσιος Κούκας.