ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλήνια Πρωταθλήματα γρήγορου σκακιού μπλιτζ-ράπιντ

Δελτίο τύπου

Στις 18-20 Αυγούστου θα διεξαχθούν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα γρήγορου σκακιού μπλιτζ-ράπιντ στα Ιωάννινα.

Η ΕΣΟ ανέθεσε τη διεξαγωγή της διοργάνωσης στη Σκακιστική Ακαδημία Ιωαννίνων “Μέγας Αλέξανδρος”, τον νέο σκακιστικό σύλλογο της πόλης των Ιωαννίνων. Στις 18 Αυγούστου θα διεξαχθεί το μπλιτζ, με χρόνο σκέψης για τον κάθε παίκτη 3’+2″ (3 λεπτά για όλη την παρτίδα συν 2 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση που παίζει). Στη συνέχεια, 19-20 Αυγούστου, θα διεξαχθεί το ράπιντ με χρόνο 15’+3″.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ξεχωρίζουν τα ονόματα των δύο νεότερων Ελλήνων GM (Γκρανμαίτρ), του Σταμάτη Κούρκουλου και του Ευγένιου Ιωαννίδη, του βετεράνου GM Σπύρου Σκέμπρη και της WIM (Διεθνής Μαιτρ Γυναικών) Κατερίνας Παυλίδου. Συνολικά ο αριθμός των αθλητών ξεπερνά τους 150 και στα δύο τουρνουά. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «HOTEL ALEXIOS». Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στους αγώνες είναι η κατοχή ενεργού αθλητικού δελτίου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κύριο Μπενάτση Αλέξανδρο (6947627288) και την κυρία Πατσέλη Ευγενία (6949974378), καθώς και στο μέιλ chessacademyioannina@gmail.com.

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, φορείς που παρέχουν πολύ σημαντική στήριξη στη διοργάνωση.

Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει τη στήριξη σημαντικών χορηγών οι οποίοι είναι: ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», το Σκακιστικό Κέντρο Ελλάδας, το Chessattic, οι Αφοί Τάσσου και η MEDUSA.