ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3ο Διεθνές όπεν Θεσσαλονίκης – Πανελλήνια Ανοιχτά Ατομικά Πρωταθλήματα 2023

Ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο 12/8 το 3ο Διεθνές όπεν Θεσσαλονίκης στο οποίο είχαν ενσωματωθεί τα φετινά Πανελλήνια Ανοιχτά Ατομικά Πρωταθλήματα.

Ο GM Βασίλης Κοτρωνιάς, με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες, ισοβάθμησε με τον Ουκρανό IM Alexey Kukelko στις θέσεις 1-2 της γενικής κατάταξης του Α΄ ομίλου. Ο Βασίλης Κοτρωνιάς μετά την άρση της ισοβαθμίας κατάκτησε την 1η θέση και ταυτόχρονα αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο 33ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα. Τη 2η θέση στο ανοιχτό πρωτάθλημα πήρε ο Σπύρος Κολύτας με 6,5 βαθμούς (7ος στην γενική κατάταξη) και την 3η ο FM Ζήσης Τσακνάκης με 6 βαθμούς (10ος στη γενική κατάταξη).

Στη βαθμολογία των γυναικών για το 26ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών, πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η WFM Γεωργία Γράψα με 4,5 βαθμούς και ακολούθησαν η Δελή Ελεάννα Ρατζβίκα και η Μαγδαληνή Μιχαηλίδου με 4 βαθμούς.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το σωματείο ΣΑΘ “ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ” σε συνεργασία με τα σωματεία ΕΣΟ ΠΑΠΑΦΗ “ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ” και ΣΑ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ με την υποστήριξη της ΕΣΣ Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής και συμμετείχαν συνολικά (και στους 3 ομίλους) 173 σκακιστές και σκακίστριες.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των αγώνων.