Uncategorized

2η η Σταυρούλα Τσολακίδου σε διεθνές τουρνουά rapid στην Κίνα

Μια ακόμα πολύ μεγάλη επιτυχία για τη Σταυρούλα Τσολακίδου αποτελεί η κατάκτηση την 2ης θέσης στο πανίσχυρο διεθνές τουρνουά rapid γυναικών “the Belt and Road” 5th Shanxi World Women Chess Masters που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα στην πόλη Xi an από 17 έως 22/7/2024.

Στο τουρνουά (διεξήχθη με ελβετικό σύστημα 9 γύρων), που ολοκληρώθηκε σήμερα 22/7, συμμετείχαν 19 κορυφαίες αθλήτριες από 10 χώρες μεταξύ των οποίων η Κινέζα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη Ju, Wenjun (2550 rapid), η πρώην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη Tan, Zhongyi (2510 rapid), η Aleksandra, Goryachkina (2478 rapid) νούμερο 5 στην παγκόσμια κατάταξη και η Βουλγάρα πρώην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Antoaneta Stefanova (2384 rapid).

Η Σταυρούλα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (απόδοση 2522!), νίκησε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ju, Wenjun στην μεταξύ τους συνάντηση, όπως και την Aleksandra, Goryachkina και ολοκλήρωσε τους αγώνες με 6 βαθμούς: 4 νίκες, 4 ισοπαλίες, χάνοντας μόνο από την Tan, Zhongyi που κατάκτησε την 1η θέση με 6 ½ βαθμούς. Η Σταυρούλα ισοβάθμησε με την Antoaneta Stefanova στις θέσεις 2-3 και μετά την άρση της ισοβαθμίας, σύμφωνα με τα κριτήρια, πήρε τελικά την 2η θέση.

Την προσπάθεια της Σταυρούλας Τσολακίδου υποστηρίζει χορηγικά η COSMOTE.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα, η τελική κατάταξη και οι παρτίδες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα chess-results: Chess-Results Server Chess-results.com – “the Belt and Road”5th Shanxi World Women Chess Masters