ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποτελέσματα Διασυλλογικών “Checkmate Coronavirus” της ΕΣΟ!

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν τα Διασυλλογικά Checkmate Coronavirus της ΕΣΟ, στα οποία συμμετείχαν σύνολο 37 σωματεία (2.527 συμμετοχές και 17.484 παρτίδες!) Oι αγώνες ήταν εξαιρετικά αμφίρροποι, με την πρώτη θέση να κρίνεται σε δυο περιπτώσεις για 10-20 πόντους (σε σύνολο χιλίων που είχαν συγκεντρώσει οι συγκεκριμένοι σύλλογοι).

Πολλές ομάδες διακρίθηκαν, με πρώτη την ομάδα της ΕΣ Θεσσαλονίκης – ΕΣ Καλαμαριάς, με μαζικές συμμετοχές, ειδικά των νεαρών σκακιστών σε κάθε τουρνουά, που της εξασφάλισαν την 1η θέση στην συνολική βαθμολογία για το Bullet & το Rapid, ενώ βγήκε 3η και στο Blitz.

O Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας, ο αρχαιότερος σκακιστικός σύλλογος στην Ελλάδα, θριάμβευσε επίσης και στο διαδικτυακό σκάκι, σε όλες τις κατηγορίες – 1η θέση στο Blitz, 2η θέση στο Rapid, 3η θέση στο Bullet.

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Πολίχνης, ήταν ακόμα ένας σύλλογος από την Θεσσαλονίκη με εξαιρετική παρουσία και δυο 2ες θέσεις, στο Blitz και στο Bullet.

Η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών, είναι η τέταρτη ομάδα που επίσης κατάφερε να διακριθεί σε μια κορυφαία τριάδα, και συγκεκριμένα κέρδισε την 3η θέση στο Rapid.

Άλλες ομάδες με πολύ καλή παρουσία και θέσεις στην 10αδα σε τουλάχιστον 2 από τις 3 κατηγορίες ήταν οι:
Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης, Σ.Ο. Λιβαδειάς – Λέβαδος, Σ.Ο. Λεύκιππος, Άρης Θεσσαλονίκης, Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, Σ.Ο. Αλίμου- Θουκυδίδης.

Η ΕΣΟ συγχαίρει όλες τις ομάδες για την συμμετοχή τους και ευχαριστεί θερμά όλους τους συλλόγους, προπονητές και σκακιστές που στήριξαν αυτό το φιλικού χαρακτήρα διασυλλογικό grand prix, με σύνθημα “Checkmate Coronavirus”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη κάποιοι Έλληνες σκακιστές έχουν κληρωθεί για κάποια από τα βραβεία του “Checkmate Coronavirus” ενώ τα τελευταία τουρνουά και οι τελική μεγάλη κλήρωση για τα 1500 βραβεία του μαραθώνιου αυτού, θα είναι την Τετάρτη.

Αύριο θα ανακοινωθούν μετά τον απαραίτητο έλεγχο cheating και τα αποτελέσματα των Μεσογειακών Ομαδικών Αγώνων.

Περισσότερες πληροφορίες για το “Checkmate Coronavirus” στο https://checkmatecoronavirus.com/about

Κάντε Join στο Official Club της ΕΣΟ https://lichess.org/te…/greek-chess-federation-official-club

Για περισσότερα, μπείτε και ακολουθήστε την σελίδα της ΕΣΟ στο facebook https://www.facebook.com/chessfed