ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαχητικό φινάλε με την Αρμενία

Στην προκριματική φάση των play off της 1ης Διαδικτυακής Σκακιστικής Ολυμπιάδας, η Εθνική μας αντιμετώπισε την πολύ ισχυρή ομάδα της Αρμενίας .

Στον 1ο αγώνα η ομάδας μας ηττήθηκε με σκορ 4,5-1,5, ενώ στο δεύτερο ματς η εθνική μας έφτασε πολύ κοντά σε ένα θετικό αποτέλεσμα, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 3,5-2,5 υπέρ της Αρμενίας. Με νίκη στο 2ο ματς η ομάδας μας θα πήγαινε το ματς στην “παράταση” μιας παρτίδας «Αρμαγεδδών», που φυσικά θα υπήρχαν σοβαρές ελπίδες για μια πρόκριση στην 8αδα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους σκακιστές μας (Χρ. Μπανίκας, Δ. Μαστροβασίλης, Στ. Τσολακίδου, Α.Μ. Μπότσαρη, Ν.Θεοδώρου, Α.Αβραμίδου, Στ.Χαλκιάς, Αντ.Παυλίδης, Χ.Μαρκαντωνάκη, Αικ.Παυλίδου, Δ.Αλεξάκης και Ε.Τσιβελεκίδου) για την εξαιρετική πορεία που τους έφερε στις 12 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και η πανίσχυρη Κίνα, φαβορί για το χρυσό, απέτυχε να πάει πιο μακριά από την φάση των 12, αφού λίγο νωρίτερα είχε ηττηθεί από την Ουκρανία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο ματς με την Αρμενία ήταν τα εξής:

No#1. Greece-Armenia : 1½:4½

1.1 GMMastrovasilis, Dimitrios-GMAronian, Levon 0 – 1

1.2 GMHalkias, Stelios-GMSargissian, Gabriel 0 – 1

1.3 IMTsolakidou, Stavroula-GMDanielian, Elina 1 – 0

1.4 WGMBotsari, Anna-Maria-IMMkrtchian, Lilit 0 – 1

1.5 IMTheodorou, Nikolas-GMMartirosyan, Haik M.½ – ½

1.6 FMAvramidou, Anastasia-WGMSargsyan, Anna M.0 – 1

 No#2. Armenia-Greece : 3½:2½

1.1GMAronian, Levon-GMBanikas, Hristos 1 – 0

1.2GMSargissian, Gabriel-GMHalkias, Stelios ½ – ½

1.3GMDanielian, Elina-IMTsolakidou, Stavroula 0 – 1

1.4IMMkrtchian, Lilit-WGMBotsari, Anna-Maria ½ – ½

1.5GMMartirosyan, Haik M.-IMTheodorou, Nikolas ½ – ½

1.6WGMSargsyan, Anna M.-FMAvramidou, Anastasia 1 – 0

Σήμερα η Αρμενία θα αντιμετωπίσει την Ινδία, η Ουκρανία τις ΗΠΑ, το Αζερμπαϊτζάν την Πολωνία και η Ρωσία την Ουγγαρία. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο και ο τελικός της 1ης Διαδικτυακής Σκακιστικής Ολυμπιάδας, θα γίνει την Κυριακή.

Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων https://olymp.fide.com/ όπου υπάρχει και ζωντανή μετάδοση των παρτίδων.