ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχίζει το Πανευρωπαϊκό Υβριδικό Πρωτάθλημα

Αρχίζει σήμερα, στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδος, το Πανευρωπαϊκό Υβριδικό Ατομικό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί με τους παίκτες να αγωνίζονται ταυτόχρονα, μέσω ίντερνετ, από τις χώρες τους.

Το τουρνουά θα δώσει 36 θέσεις πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο (World Cup) της FIDE.

Θα συμμετάσχουν 264 παίκτες (ανάμεσά τους 164 GMs!). Οι 10 πιο υψηλοελούχοι είναι οι Artemiev, Tomashevsky, Esipenko, Alekseenko, Predke, Matlakov, Fedoseev (και οι 7 εκπροσωπούν τη Ρωσία), Navara (Τσεχία), Gelfand (Ισραήλ) και David Anton (Ισπανία).

Την Ελλάδα εκπροσωπούν οι GMs Δημήτρης και Θάνος Μαστροβασίλης, ο GM Στέλιος Χαλκιάς και ο IM Ευγένιος Ιωαννίδης. Οι σκακιστές μας θα αγωνισθούν από την έδρα του «Γαλαξία» (Βασ. Όλγας 285, Θεσσαλονίκη).

Κάθε ματς θα έχει διάρκεια δυο παρτίδων, με χρόνο 120 ‘ / παίκτη και προσαύξηση 30 ‘’ / κίνηση. Στην περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος 1 – 1, ακολουθούν tie-breaks (10’ + 3’’) και σε νέο ισόπαλο αποτέλεσμα η πρόκριση κρίνεται σε παρτίδα «Αρμαγεδών” (5’ έναντι 4’, με τα λευκά να προκρίνονται μόνο με νίκη).

Επικεφαλής διαιτητής, στη διοργάνωση, είναι ο Παν. Νικολόπουλος.

Οι αγώνες διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ένωση (ECU) και θα μεταδοθούν live από τις γνωστές πλατφόρμες chess24.com , chess.com , στις ηλ/κές διευθύνσεις:

https://www.chess.com/events/2021-european-fide-world-cup-qualifier

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-hybrid-world-cup-qualifier

Ζωντανός σχολιασμός θα υπάρχει στο www.twitch.tv/EuropeanChessUnion

Πληροφορίες στο:  www.europechess.org