ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Χαλκιάς προκρίθηκε στον 2ο γύρο στο Πανευρωπαϊκό Υβριδικό

Ένας από τους τέσσερις Έλληνες παίκτες κατάφερε να προκριθεί στον 2ο γύρο, στο Πανευρωπαϊκό Υβριδικό Ατομικό Πρωτάθλημα που διεξάγεται με 264 συμμετοχές (ανάμεσά τους 164 GMs), από τις 24 ως τις 30 Μαΐου.

Θυμίζουμε ότι το τουρνουά θα δώσει 36 θέσεις πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο (World Cup) της FIDE.

Σημαντική επιτυχία κατέγραψε ο Στέλιος Χαλκιάς (GM 2567) που νίκησε 2 – 0 τον Ισλανδό G. Kjartansson (IM 2500). Ο παίκτης μας νίκησε πειστικά και στις δυο παρτίδες, χαρακτηριστικό είναι ότι και στις δυο είχαμε ματ στη σκακιέρα, στην 1η με τα λευκά (Καταλανική) στην 39η κίνηση και στη 2η με τα μαύρα (Γκαμπί Βασίλισσας), στην 29η κίνηση!

Ο Δημήτρης Μαστροβασίλης (GM 2609) αποκλείστηκε με ½ – 1½ από τον ταλαντούχο Ισραηλινό Y. Sokolovsky  (FM, 2431), μετά από ισοπαλία στην 1η και ήττα στη 2η παρτίδα, όπου γενικά είχε υπεροχή και πίεζε για νίκη. Ένα απρόσμενο τακτικό χτύπημα στην 42η κίνηση, άλλαξε την πορεία της παρτίδας και έδωσε τελικά τη νίκη και την πρόκριση στο νεαρό αντίπαλό του.

Ο Θάνος Μαστροβασίλης (GM 2521) είχε σκληρό ματς με την Ολλανδέζα El. Roebers. Νίκησε με ωραίο τρόπο στην 1η παρτίδα, αλλά ισοφαρίστηκε στη 2η. Το tie-break έληξε επίσης 1 – 1, όμως ο παίκτης μας έχασε με τα μαύρα στην 5η (“Αρμαγεδών”) παρτίδα και αποκλείστηκε.

Ο Ευγένιος Ιωαννίδης (IM 2411) έχασε ½ – 1½ από τον έμπειρο Τσέχο GM Vl. Babula (2559), έναν ισχυρότατο παίκτη με πολλές συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα της χώρας του. Σίγουρα απέκτησε μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Στον 2ο γύρο, ο Χαλκιάς θα αντιμετωπίσει τον Ούγγρο GM F. Berkes (2673).

Οι παρτίδες αρχίζουν στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδος, με τους παίκτες να αγωνίζονται ταυτόχρονα, μέσω ίντερνετ, από τις χώρες τους.

https://www.chess.com/events/2021-european-fide-world-cup-qualifier

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-hybrid-world-cup-qualifier

Ζωντανός σχολιασμός υπάρχει στο www.twitch.tv/EuropeanChessUnion