ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΝΝΑΥΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σκακιστικό Πρωτάθλημα του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο διεξήχθη τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα «Χ. Μπεκατώρου» των Εργαστηρίων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), στον Πειραιά.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), σε συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ).

Το Πρωτάθλημα έγινε με ελβετικό σύστημα πέντε (5) γύρων, με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού (Rapid) και χρόνο σκέψης δέκα (10) λεπτών για όλη τη παρτίδα και προστιθέμενο χρόνο πέντε (5) δευτερολέπτων ανά κίνηση, ξεκινώντας από τη πρώτη κίνηση, για κάθε παίκτη.

Στο Πρωτάθλημα πήραν μέρος δώδεκα (12) σκακιστές, Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρωταθλητής, σημειώνοντας 5 βαθμούς στους πέντε (5) αγώνες, αναδείχθηκε ο Υπχος (Ο) Νικόλαος Μυλωνάς ΠΝ, αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Αθηνών.

Δεύτερος με 4 βαθμούς ήταν ο Πχης (Ο) Πέτρος Καψωμενάκης ΠΝ, αθλητής της ΑΕΚ και τρίτος, με 4 βαθμούς επίσης, ήταν ο Επστης (Τ/ΠΒ) Δημήτρης Σταματάκος, αθλητής του ΑΠΟ «ΚΟΤΙΝΟΣ» Αθηνών.

Στη τέταρτη θέση με 3 βαθμούς τερμάτισε ο Ανθστης (ΦΑΡ) Γεώργιος Αντωνιάδης, αθλητής του Σ.Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και στη πέμπτη θέση, με 3 βαθμούς επίσης, ήταν ο Επστης (ΣΗΜ) Κωνσταντίνος Κουρής.

Η σειρά αυτών που είχαν ίδιους βαθμούς καθορίστηκε από τα κριτήρια ισοβαθμίας που είχαν συμπεριληφθεί στη προκήρυξη των Αγώνων.

Στους τρεις πρώτους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλο και χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο.

Επικεφαλής Διαιτητής των αγώνων ήταν ο Τάκης Νικολόπουλος, Έφορος Αγώνων της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), Διεθνής Διαιτητής Σκακιού και Τεχνικός Σύμβουλος της Τεχνικής Επιτροπής για το Σκάκι του ΑΣΑΕΔ, διαιτητής ήταν ο Υ/Β΄ Σπύρος Νταλαμπίρας, Ομοσπονδιακός Διαιτητής και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής για το Σκάκι του ΑΣΑΕΔ και Διευθυντής Αγώνων ήταν ο Ανθχος (Ε) Δημήτρης Κυβιρτζίκης ΠΝ, Τμηματάρχης Αθλητισμού της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ).

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Διευθυντή Αγώνων Ανθχο (Ε) Δημήτρη Κυβιρτζίκη ΠΝ και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), για την εξαιρετική διοργάνωση.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες υπάρχουν στο λινκ :

https://chess-results.com/tnr732099.aspx?lan=1&art=1&turdet=YES