ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενημερωτικό σημείωμα για τις διοργανώσεις Α΄ εθνικής, κυπέλλου και ατομικών νεανικών 8-16 ετών

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας με απόφασή του στις 19.11.2022, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος συνδιοργάνωσης των κυριότερων Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων 2023, καθορίζοντας το χρονικό πλαίσιο κατάθεσης των προτάσεων.

Για τα πανελλήνια Ατομικά Παίδων Κορασίδων 2023, Τελική Φάση Κυπέλλου και Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής η καταληκτική ημερομηνία ήταν 15.01.2023. Δυστυχώς σε αυτή την προθεσμία δεν υπήρξε καμία πρόταση. Στα μέσα Μαρτίου, και ενώ γίνονταν προσπάθειες από μέλη του ΔΣ να βρεθούν κατάλληλες προτάσεις (μία από αυτές ήταν η προσπάθεια που έγινε από τους κ.κ. Χ. Πιλάλη και Γ. Μακρόπουλο για το ενδεχόμενο της διεξαγωγής των διοργανώσεων σε ξενοδοχεία της Αιδηψού χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα) η ΕΣΟ έλαβε πρόταση από σωματεία της Θεσσαλονίκης, για Διεξαγωγή των Διοργανώσεων στο ξενοδοχείο Grand Hotel. Η πρόταση αξιολογήθηκε από την Οικονομική και Τεχνική Επιτροπή της Ομοσπονδίας κατά την πάγια διαδικασία, οι οποίες συνεδρίασαν άμεσα μετά τη λήψη της πρότασης, και κρίθηκε ότι είναι οικονομικά ασύμφορη για τους συμμετέχοντες και για τις ομάδες για τον λόγο αυτό δεν έγινε εισήγηση στο Δ.Σ.

Παράλληλα, ζητήθηκε από παράγοντες που μπορούν και είχαν την δυνατότητα και την εμπειρία να προσπαθήσουν για εξεύρεση λύσης. Στη κατεύθυνση αυτή ανταποκρίθηκε, α) το ξενοδοχείο “Epirus Palace Hotel” των Ιωαννίνων και β) το ξενοδοχείο “Astir Hotel Patra” με τα οποία υπήρξε στο παρελθόν συνεργασία. Οι Επιτροπές Οικονομική και Τεχνική συνεδρίασαν παραμονές του Πάσχα και από τις δύο προτάσεις κρίθηκε καλύτερη των Ιωαννίνων ως βιώσιμη και λογική αλλά στην διαδικασία της σύνταξης του συμφωνητικού αποσύρθηκε η πρότασή από τον διευθυντή του ξενοδοχείου που την είχε καταθέσει. Η πρόταση της Πάτρας εκτός της δυσκολίας εύρεσης των αναγκαίων δωματίων, κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη και απορρίφθηκε.

Τα σωματεία της Θεσσαλονίκης Σ.Α. Λευκός Πύργος, Σ.Α. Μουδανιών και ΕΣΟ Παπάφη Χρονικό, κατέθεσαν εκ νέου πρόταση στις 10.05.2023 για διοργάνωση των αγώνων στο Porto Palace με οικονομικά μεγέθη ανάλογα της πρώτης τους πρότασης. Παράλληλα τα σωματεία Π.Σ. Περιστερίου και Πειραϊκός Ο.Σ. είχαν ενημερώσει την Ομοσπονδία και κατέθεσαν στις 16.05.2023 πρόταση για διεξαγωγή των πρωταθλημάτων με διαφορετικό μοντέλο διοργάνωσης (χωρίς υποχρεωτική διαμονή). Για την αξιολόγηση των δύο προτάσεων, στις 19.05.2023 συνεδρίασαν από κοινού η Οικονομική και Τεχνική Επιτροπή και αποδέχθηκαν ομόφωνα την πρόταση των Π.Σ. Περιστερίου- Πειραϊκός Ο.Σ. Στη συνέχεια ενημερώθηκε και συνεδρίασε το Δ.Σ. το οποίο πήρε και τις σχετικές αποφάσεις που ανακοινώθηκαν τελικά.

Στάθης Ευσταθόπουλος

Πρόεδρος ΕΣΟ