ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλήνια ανοιχτά πρωταθλήματα 2024

Πρωταθλητές Ελλάδας αναδείχθηκαν ο Χρήστος Κράλλης στο 34ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα και η Μαρία Τσάκωνα στο 27ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών. Τα φετινά πανελλήνια ανοιχτά πρωταθλήματα ενσωματώθηκαν στον Α όμιλο του 5ου Διεθνούς Τουρνουά Θεσσαλονίκης OPEN SKG 2024 που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο χρονικό διάστημα από 6 έως 13 Αυγούστου 2024 στην Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Palace με διοργανωτές τα σωματεία ΣΑΘ «ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ», ΕΣΟ ΠΑΠΑΦΗ «ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ» και ΣΑ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ.

Στην όπεν κατηγορία ο Χρήστος Κράλλης συγκέντρωσε 8 βαθμούς σε 9 αγώνες και τερμάτισε καθαρά στην 1η θέση της γενικής κατάταξης. Για το πανελλήνιο ανοιχτό πρωτάθλημα στις θέσεις 2 και 3 τον ακολούθησαν οι Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης και Αθανάσιος Μαστροβασίλης με 6,5 βαθμούς. Τη 2η θέση της γενικής κατάταξης πήρε ο Ινδός Raahul, V S με 7 βαθμούς.

Στην κατηγορία των γυναικών, που αγωνίστηκαν επίσης στον Α όμιλο του τουρνουά, η Μαρία Τσάκωνα συγκέντρωσε 5,5 βαθμούς και την ακολούθησαν η Άννα Μαρία Δρακάκη και η Μαγδαληνή Μιχαηλίδου με 4,5. Στον Α όμιλο συμμετείχαν 86 σκακιστές και σκακίστριες από 7 χώρες.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα και η τελική κατάταξη είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα chess-results:

https://chess-results.com/tnr982980.aspx?lan=1&art=4&turdet=YES&flag=30

Πανελλήνια ανοιχτά πρωταθλήματα Rapid – Blitz 2024

Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα φετινά Πανελλήνια ανοιχτά πρωταθλήματα Rapid – Blitz που διοργανώθηκαν, για 2η συνεχή χρονιά, στα Ιωάννινα στο χρονικό διάστημα από 16 έως 18/8/2024 με συνδιοργανωτές την ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, τον ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ και το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο «Grand Serai Congress & Spa» και συμμετείχαν 137 σκακιστές και σκακίστριες στο blitz (16/8) και 150 στο rapid (17 και 18/8).

Πρωταθλητής Ελλάδας στο blitz αναδείχθηκε ο 17χρονος Δημήτρης Μακρίδης με 9,5 βαθμούς σε 11 αγώνες, 2ος ήταν ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος με 9 και 3ος, μετά την άρση της ισοβαθμίας, ο Νικόλαος Γουλούτης με 8,5 βαθμούς, όσους συγκέντρωσαν και ο Ευγένιος Ιωαννίδης και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος που πήραν την 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Στο rapid πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες. Στις θέσεις 2 και 3 ισοβάθμησαν με 7,5 βαθμούς ο Λάμπρος Γιαννουλάκης και ο Αλέξανδρος Λευθεριώτης που πήραν τελικά την 2η και 3η θέση σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα και η τελική κατάταξη είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα chess-results:

https://chess-results.com/tnr922155.aspx?lan=1&art=0&turdet=YES